Cercar en aquest blog

divendres, 24 de setembre del 2010

LA BIBLIOTECA

 LA  BIBLIOTECA D'ESCOLA I EL CURS ESCOLAR 2010-11

La biblioteca de la nostra escola fa molts anys que està en funcionament,  forma part del nostre Projecte Educatiu de Centre, i creiem indispensable continuar potenciant-la perquè la considerem un instrument indispensable per poder proporcionar als nostres alumnes una educació integral com a persones.

A partir d'aquest curs podrem participar del projecte d'Innovació Educativa "Biblioteca PuntEdu".

Què ens agradaria aconseguir:

Proporcionar als alumnes l'espai i la possibilitat d'apendre a cercar informació relacionada amb el curriculum escolar o bé relacionada amb qualsevol tema d'interés.

Fomentar i desenvolupar el gust i l'hàbit per la lectura amb finalitats lúdiques i també d'aprenentatge.

Educar l'autonomia dels alumnes en la tria i utilització de llibres i de diferents materials de consulta.

                               

Novembre poètic: homenatge a Joana Raspall

Una molt bona iniciativa del Bib Botó, el grup de treball de biblioteques infantils i juvenils del COBDC:
La poetessa Joana Raspall (Barcelona, 1913) ha dedicat gran part de la seva vida a escriure poesia per als infants. Des de les escoles s’ha treballat molt perquè la seva obra arribi a tots els nois i noies de casa nostra. I moltes biblioteques també han dedicat exposicions, guies i activitats per difondre la seva poesia.
Ara bé, des del Bib.Botó (Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC) ens queda la recança de si la poesia és la gran oblidada de gran part de les biblioteques infantils i si realment hem sabut transmetre a poetesses com la Joana Raspall el nostre agraïment i admiració.
És per això que us convidem a sumar-vos a un petit homenatge que des de les Biblioteques voldríem fer a la Joana Raspall i a la poesia per a infants en general. No es tracta de grans muntatges, ni de grans pressupostos. Només pensàvem amb la possibilitat de dedicar el mes de novembre del 2010 a la Poesia de Joana Raspall.
Com? Doncs com cadascú vulgui: fent un recital amb els infants, repartint poemes a les escoles, fent un punt de llibre, un taller de poesia, una hora del conte, un espectacle poètic, regalant paraules, llegint poesia a la biblioteca, al carrer, a les cases…
COM PODEU PARTICIPAR?
Només cal que envieu la vostra adhesió a l’adreça jimboto@cobdc.org
I un cop sapigueu quina activitat fareu, doncs també ens la feu arribar. La idea és que a mitjans del mes d’Octubre ja poguem penjar per la xarxa i els webs de poesia, etc., informació de totes les accions que durant el mes de novembre acolliran les biblioteques infantils i escolars.