Cercar en aquest blog

dissabte, 29 de gener del 2011

Ànec mandarí (Ànnera mandarina) mascle, al riu d'Ondara, Tàrrega

Aquest ànec mandarí és a Tarrega al riu d'Ondara. Ara ja sap que la gent li tira menjar i s'apropa sense cap problema... bé si vol, en el meu cas, tot i no donant-li menjar se'm va apropar força i crec que vaig poder captar tots els detalls dels colors i el plomatge, demaneu als pares que us hi portin, ja que no se'n veuen gaires i segurament acabat l'hivern marxarà, i si li ha agradat el lloc tornarà a la tardor vinent.

 














En època d'aparellament els mascle presenten un plomatge extraordinàriament acolorit. El color predominant és el marró amb un casquet al clatell de color vermell amb luïssors metàl·liques de color ver al front i a l'extrem de les ales. Damunt dels ulls (foscos) presenta dues franges laterals blanques o color crema molt clar i el bec adquireix un to roig coral·lí. El pit i la gola són de color morat, el ventre de color blanc i els costat d'un to crema amb dues bandes blavoses que donen pas a dues franges ataronjades que agafen una direcció cap amunt.

La seva dieta és tan d'origen animal com vegetal doncs s'alimenta tant al terra com a l'aigua. Tot i això, hi predominen els components vegetals (plantes i llavors). Solen menjar cap el capvespre.

Els mascles entren en zel a la primavera. Llavors exhibeixen el seu plomatge aixemplant el pit i alçant la cresta i emeten un xiulet suau i melodiós.
Fan el niu als troncs d'arbres caiguts propers a l'aigua o en forats dels troncs a considerable altura. La femella pon de 9 a 12 ous que són covats durant 28 o 30 dies. Els pollets en cas de perill, es submergeixen o s'amaguen entre la vegetació de ribera.

Informació Viquipèdia