Cercar en aquest blog

dilluns, 18 d’abril del 2011

El flamenc rosat (Phoenicopterus roseus)

Au del Delta de l'Ebre

El flamenc rosat

Es tracta d'un ocell molt esvelt, de 80 - 140 cm de llarg, amb llarguíssimes potes i coll. El bec és molt característic, i perfectament adaptat per a furgar en el fang. La mandíbula superior, menor que la inferior és l’única mòbil. El bec te una pronunciada curvatura cap a baix i està dotat d’unes laminetes internes per retenir les substàncies alimentàries al filtrar el llim. Els peus tenen quatre dits, els tres davanters units per una membrana i el posterior molt menut.
Totes les espècies són de color rosa més o menys fort, des del rosa clar gairebé blanc del flamenc rosat, fins el color salmó del flamenc del Carib.
Mentre volen mantenen el coll i les potes completament estirats.

Alimentació

Els flamencs s'alimenten d'algues i crustacis. El seu bec està perfectament adaptat a separar el llim i el fang dels aliments dels que es nodreix. L'estructura laminar de l'interior del bec i la superfície aspra de la llengua faciliten la tasca.

Reproducció

Fan els nius de fang, amb forma de tronc de con, amb el cim còncau, on ponen un únic ou blanc (de vegades dos) que coven durant uns 30 dies. Els flamencs alimenten les seves cries amb una "llet" similar a la de les colomes, però amb més greix i menys proteïnes, que és produïda per glàndules ubicades en la zona superior del tracte digestiu. Els nadons són alimentats amb aquest producte durant uns dos mesos, fins que el seu bec està prou desenvolupat per a filtrar l'aliment.

Hàbitat i distribució

Necessiten grans extensions d'aigua poc profunda, normalment salines, salobres o alcalines, des del nivell del mar fins els 5000 m d’alçària.

Informació trobada viquipèdia 

 

Ui, esta a punt de ploure!!!

Mira quines ales i potes més grans que tinc !!!

S'esta millor amb les potes dins l'aigua.

Jo sòc el flamenc més petitet, tinc el bec de color blanc i les plomes també.

Faig malabars !!!
Jo menjo!!!

Nosaltresdescansem i...
Ens vindreu a veure? som al delta de l'Ebre. Esperem que ens vingueu a veure'ns....


Mira,mira,!!! quina gana...