Cercar en aquest blog

dimarts, 21 de juny del 2011

La revetlla de Sant Joan

imatge


Petitaxarxa.cat, el portal infantil de lamalla.cat i la Xarxa de Televisions Locals (XTVL) ha posat en línia  la versió 2010 del web www.santjoan.org, un especial destinat al públic infantil, als pares i a les escoles, que permet descobrir als més petits tot el que cal saber sobre la tradició de Sant Joan i la revetlla. El nou especial de petitaxarxa.cat mostra curiositats, receptes per elaborar coques de Sant Joan, recomanacions sobre els petards i les fogueres, jocs i, fins i tot, un concurs on es posa a prova el coneixement dels nens i nenes sobre la tradició del solstici d'estiu.

Enllaç

La història de la Flama del Canigó, les tradicions relacionades amb la nit de les bruixes i els mals esperits, o l'explicació sobre per què la nit de Sant Joan és la més curta de l'any, queden recollides a www.santjoan.org, un web que busca combinar la divulgació i la diversió.
Enguany, www.santjoan.org ha incorporat un nou joc interactiu, 'El test de Sant Joan¡, on els nens , si responen correctament 3 preguntes, poden participar en el sorteig d'un lot de llibres. El proper 28 de juny es publicaran al bloc de la petitaxarxa.cat el nom del guanyador o la guanyadora. Al bloc s'ha obert la convocatòria, com sempre, per què els mateixos infants, els seus pares o els mestres facin arribar dibuixos i fotos sobre Sant Joan.
Petitaxarxa.cat anima també als nens a que facin la seva pròpia coca de Sant Joan i n'enviïn una foto de com els ha quedat. A l'especial hi trobaran una recepta que poden fer servir per demostrar les seves habilitats com a cuiners i cuineres. 

Trobat al bloc de lamalla.cat