Cercar en aquest blog

diumenge, 19 de juny del 2011

Pollet de Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus)

El camuflatge d'un corriolet camanegre al Delta de l'Ebre aquest cap de setmana.




Quantes potes té aquest corriol?

Quatre?

I estan girades?

Ui, ui que surt de sota ....

Un pollet de corriol molt eixerit

Què bonic, oi?





HÀBITAT
El Corriol camanegre es troba principalment en platges de sorra, encara que també s’alimenten en marjals veïnes, especialment després de l’época de cria.

DESCRIPCIÓ
És un dels corriols més petitets, però, proporcionalment, té les cames més llargues.
Els mascles reproductors tenen una front blanca petiteta, amb una banda negra just damunt, abans d’un capirot de color rogenc. Té una banda negra pels ulls baix d’una estreta cella blanca. Els mascles tenen petites taques negres a cada costat del pit i un collar complet de color blanc.

Les zones superiors del cos són clares i les zones inferiors de l’au són totalment blanques. Les femelles no tenen  taquetes fosques  al cap i zones pectorals marrons. En tots dos sexes, les cames són gris fosques, els ulls grans i negres, i el bec negre i xato.

CARACTERÍSTIQUES

S'alimenta de cucs, moluscs, crustacis, insectes i aranyes. És un au nerviosa i molt viva. Està sempre alerta, intentant detectar la presència d’un possible enemic. 

El niu el fan a la platja en un forat escarbat a la sorra. La posta és d’abril a juny, amb tres ous marróns-groguens tacats de gris i negre. La incubació la fan els dos sexes, amb una durada d’uns 25 dies.
Els pollets, alimentats pels dos pares durant una setmana, volen després de 25 dies.

Informació trobada a la www.accioecologista-agro.org