Cercar en aquest blog

dissabte, 3 de setembre del 2011

Cova del Cogulló

La cova es troba prop del cim del Cogulló (Vilanova de Meià). Per pujar cal agafar una pista que surt de la Font Blanca, i no deixar-la fins al final, al cim del Cogulló. A uns 200 m del cim, en direcció Est es troba la Cova.
Situades en una cavitat de dimensions reduïdes (11,60 m d’ample, 6,60 m de profunditat i aproximadament uns 10 m d’alçada), hi ha una figura principal, que es pràcticament la única que es conserva i restes d’altres dos.




Les pintures varen ser localitzades per J.R. González Pérez i J.I. Rodríguez Duque l'any 1982. El seu estudi i publicació fou realitzat per L. Díez-Coronel un any després.
Durant l'any 1986 les pintures foren objecte d'una documentació exhaustiva, dins el "Projecte Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya" portat a terme pel Servei d'Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes pintures van ser declarades Bé Cultural d’Interès Nacional-Zona Arqueològica (BCIN).
La figura principal i pràcticament l’única que es conserva sencera, se situa a la dreta de la balma, en una petita coveta d’1,5 metres d’ample, 1,3 metres de profunditat i 3 metres d’alçada. L’abric està orientat a l’E-SE mentre que aquesta figura ho està al S-SW. S’han individualitzat 3 figures que corresponen a un pectiniforme d’estil esquemàtic i restes de pigment. La tècnica utilitzada és de traç simple i els colors són el vermell, el castany-vermellós i el vermell-castany fosc.

La figura principal

Restes de pintures

Restes de pintures


Impressionant la vista des de la cova, oi?
Situació en el mapa

Informació trobada a ALOSdeBALAGUER.COM 
Fotos cedides per J.Martín