Cercar en aquest blog

dimarts, 27 de setembre del 2011

El gal més famós

Mireu avui a Info K he trobat aquesta notícia. Val la pena!!!

 S'han venut 350 milions d'àlbums de l'Astèrix i l'Obèlix




L'Astèrix, el seu bon amic Obèlix, el druida Panoràmix o el professor Asurancetúrix estan de celebració. En poc més de 50 anys de vida, han venut 350 milions d'àlbums. Per celebrar-ho, en comptes de menjar-se un bon senglar, han rebut un trofeu.


Però no l'han recollit ni l'Astèrix ni l'Obèlix, sinó l'Albert Uderzo, dibuixant de totes aquestes peripècies, i la filla de Renné Goscinni, que era l'escriptor dels textos i que va morir fa molts anys. Plegats, Uderzo i Goscinni van crear aquest món situat a l'any 50 abans de Crist. Des d'un petit poblet de la Gàl·lia, l'actual França, l'Astèrix i l'Obèlix fan miques l'exèrcit romà, que els vol conquerir.

Per conèixer l'origen d'aquests còmics hem de viatjar 52 anys enrere: el 29 d'octubre de 1959. El mateix dia que sortia a la venda la revista infantil "Pilote". A la pàgina vint: la primera historieta de l'heroi gal. Va tenir tant èxit, que dos anys més tard va aparèixer el primer àlbum: "Àstèrix, el gal". Des de llavors se n'han editat 33 i l'Astèrix i l'Obèlix han parlat en més de 100 llengües diferents.

Ara que ha complert 84 anys, Uderzo, un dels pares d'aquests dos herois, ha decidit jubilar-se... Molta gent tenia por que això signifiqués dir adéu a l'Astèrix. Però no serà així, perquè s'acaba de saber que està buscant successor. De moment, però, encara no en sabem el no