Cercar en aquest blog

dilluns, 30 de gener del 2012

"Mestres", el nou programa de TV3, explica la feina diària dels docents

Ensenyar la feina pedagògica i social que fan els mestres i els professors en el seu dia a dia. És el fil conductor del nou programa de TV3: "Mestres". S'estrena demà dimarts a les 22.30 hores i consta de deu capítols que aborden aspectes diferents del món educatiu. La directora de la sèrie, Fúlvia Nicolás, ha explicat que l'equip de "Mestres" ha entrevistat uns 60 professors de tot Catalunya en un plató i ha visitat una cinquantena d'escoles per aconseguir ensenyar als teleespectadors la feina quotidiana dels mestres amb els seus alumnes.
Tothom té un mestre que recorda amb més afecte, perquè li ha descobert allò que ha acabat sent la seva passió, el seu ofici, o l'ha guiat en moments clau en el no gens fàcil procés de fer-se adult.

En el primer capítol de "Mestres" viurem l'últim dia dels 42 anys de feina de la Carmeta, una mestra de Bordils que es jubila. "He passat moments durs, i moments que
de vegades estàs molt cremat, però després tornes a remuntar. Els nois són tan dinàmics,... que d'alguna manera et treuen tots els maldecaps", ha valorat la Carmeta.

La docusèrie, que duu el segell del Departament de Nous Formats, 
dóna veu als protagonistes del món de l'escola per conèixer com és la seva feina. "Mestres" ens mostrarà en 10 capítols els professors en acció. Com se'n surten del difícil encàrrec de formar els adults de demà.

Temes d'actualitat


L'èxit i el fracàs, família i escola, o l'arribada de les noves tecnologies són alguns dels temes d'actualitat en què s'endinsa "Mestres".


El mestre de...


I anirem al passat amb 10 persones populars que ens presentaran el mestre que els va canviar la vida. L'escriptora
Empar Moliner, el periodista Jordi Évole, l'actriu Ariadna Gil, la monja Teresa Forcades o l'oncòleg Josep Baselga són alguns dels noms que ens permetran conèixer 10 mestres anònims que els van deixar empremta.
L'estrena és demà dimarts a dos quarts d'onze de la nit per TV3. I cada dimecres, s'organitzarà un cicle de xerrades en una ciutat diferent, que també es podran seguir per internet a
sermestreavui.cat  
 Si voleu més informació dels programes cliqueu: Dossier mestres

Informació trobada a www.324.cat