Cercar en aquest blog

dimarts, 12 de juny del 2012

Cabusset golafre

Mira, que et porto!!!

Mmm, que bo!

Ai,ai....

No puc..., va menja que te'n porto un altre.

No PUCCCC!!!, què faig?



Com acabarà l'apat?
Si ho us imagineu ho podeu comentar, a final de curs penjarem la fotografia que falta.... i sabreu si ho heu endevinat o no...

CABUSSET

Nom científic: Tachybaptus ruficollis

Família: Podicipedidae

Descripció:

El cabusset (Tachybaptus ruficollis) és un ocell aquàtic petit i discret que viu a les basses i aiguamolls amb bona cobertura de canyís i boga. Té el cos rodanxó, de color marró fosc, sense cua i amb el coll curt en forma de S.
A l'estiu, en temporada nupcial, el plomatge del coll i de la galta pren un color castany viu i li apareix una taca blanca a la cara, entre l'ull i el bec. 
En canvi, el plomatge d'hivern és més uniforme, amb el coll i la cara d'un to de palla apagat. 


La veu és una mena de trinat que sona com un renill sentit de lluny.

Els dits del peu del cabusset s'eixamplen en uns lòbuls que l'ajuden a nedar, en comptes de la membrana interdigital dels ànecs
El cabusset es submergeix durant 15-20 segons sota l'aigua per buscar aliment. Si vol, pot treure a la superfície només el cap i el coll, com si fos el periscopi d'un submarí.

El cabusset es troba durant tot l'any sense ser abundós, tot i que una mica més freqüent a l'hivern quan deuen arribar exemplars del nord.

Alimentació:
L'alimentació està basada en invertebrats (larves d'insectes i mol·luscs) i peixos petits més que no pas en matèria vegetal.

Reproducció:
 Dues niuades a l'any generalment.
Fan el niu amb matèria vegetal aportada per ambdós sexes, basteixen una característica plataforma de restes semipútrides, sovint força amagada a la riba.

Hàbitat: Viu en zones aquàtiques com aiguamolls i desembocadures de rius.